Avbytare: Tim (in 55), Dick (in 65), Ceder (in 70), Jonas, Totti

Målskyttar: Hannes de Richelieu 1, Håkan Andersson 1, Joakim Arvidsson 1, Robin de Richelieu 1 Se skytteligan>>

Dagens bolljury: De 3 vice männen: Strömberg, Fjellström och Rit-Ola eller nä förresten det var Cay, Oswald och Öra.

Bolljuryn Öra, Oswald och Cay

Rapport:
Seriepremiären 2009 gick av stapeln på Hörby IP:s fina konstgräsplan i ett fantastiskt fint vårväder. Anledningen till att vi inte kunde spela hemma var att planen i Önneköp ser ungefär lika vissen ut som en nytröskad kornåker, lite sen i utvecklingen, ungefär som Andreas Ceder.

De yttre förutsättningarna var perfekta och läget i truppen likaså. Lite småskavanker på Mats men i övrigt en skadefri och mycket harmonisk spelartrupp äntrade Hörby IP. Extra glädjande att både Dick och Jonas nu är i gång och spetsar till en redan hård konkurrens ytterligare.

Matchen inleddes lite trevande och i början kände lagen lite på varandra. Vi kom upp i några anfall som med lite flyt kunde slutat i mål medan Borrby hade några hörnor som skapade lite oro.

Just efter en Borrbyhörna i minut 14 kontrade vi in 1-0. Hannes får tag i en bortnickad hörna strax utanför vårt straffområde och sprintar sedan förbi Borrbyfösvararna som stannat hemma för att sedan ensam med målvakten kyligt placera bollen stolpe in.

Efter detta mål och ända fram till pausvilan tycker jag sedan att vi spelar en riktigt bra och fin fotboll. Bollen gick som på ett snöre längs marken och vi hotade från alla delar av plan. Från kanterna, i mitten, djupled, inlägg, distansskott. Borrby ska vara nöjda med att vi bara lyckades trycka in ytterligare en boll innan paus. Det var Håkan som placerade in bollen tätt under ribban från dålig vinkel i den 34:e minuten. Hade jag varit en sanningsenlig skribent och taskig lagkamrat kunde jag berätta för er, kära läsare, att det var menat som inlägg, men sån är ju inte jag.

I pausen är vi nöjda med vår första halvlek men befarade att Borrby skulle komma ut som ett helt nytt lag efter en blek 1:a halvlek. Därför var det riktigt skönt när Jocke Arvidsson fyllde på i anfallet från sin vänsterbacksposition och från 35-40 meter dundrade in 3-0 i målvaktens vänsterkryss i den 47:e minuten. Det var en enorm träff Jocke fick till och hårdheten i skottet får oss att minnas tillbaka till början av 2000 talet när Jörgen Thulin slog en legendarisk frispark i Gärds Köpinge. Skillnaden var att Jockes boll gick in strax under ribban, alltså drygt 20 meter lägre än Jörgens. Enligt rykten så har Gärds Köpinge fortfarande inte hittat bollen trots ett flertal skallgångskedjor.

Den sista halvtimmen av matchen går vi ner oss en aning och det offensiva spelet blir märkbart sämre. Detta är naturligtvis en kombination av att Borrby nu öste på lite mer framåt och att vi var mer intresserade av att inte ge Borrby extra tändvätska genom ett reduceringsmål än att själv göra 4-0.

4-0 skulle ändå komma och det var Robin de Richelieu som stod för det. Vill ni veta hur detta gick till kan ni gå upp ca 16 rader och läsa om vårt 2-0 mål och byta ut Håkan mot Robin och minut 34 mot 80.

Sådär värst mycket att skriva om från de sista 10 minuterna finns inte utan jag sammanfattar istället matchen.

Vi gör en riktigt bra premiärmatch även om det är svårt att dra några växlar av detta då vi inte vet ett dugg om hur bra Borrby eller resten av serien är. Men vad man kunnat läsa sig till är Borrby inte tippade som något bottenlag i varje fall. Tycker att vårt offensiva spel är lysande mellan minut 15 och 60 då våra motståndare praktiskt taget inte fick låna bollen. Det positiva är också att de stunder när anfallsspelet inte flör på till hundra 100% kunde vi luta oss tillbaka på ett försvarsspel som var riktigt bra i samtliga minuter. Försvarsspelet börjar ju ända uppe i anfallslinjen så alla ska suga åt sig berömmet men framförallt är det naturligtvis fyrbackslinjen och de defensiva innermittfältarna som är den största nyckeln till detta. En rolig detalj är förresten att våra mål görs av våra ytterbackar och defensiva innermittfältare.

Ska vi gå in på individuell kritik får samtliga i backlinjen betyg 5 av 5. Tonny och Johan i mittförsvaret är felfria bakåt liksom våra ytterbackar som dessutom var kanonbra offensivt. Faktum är att jag inte får ett enda skott på mig på hela matchen. Håkan och Robin på det defensiva mittfältet kan kvittera ut samma betyg efter ett enormt slit bakåt och härlig konstruktivitet framåt. De tre offensiva mittfältarna var också riktigt bra och får fyror för sitt fyndiga och fartfyllda spel. Conny får klart godkänt som anfallare men här finns det en eller två växlar till att lägga i. Bänken i går var riktigt bra och det kändes tryggt när så duktiga avbytare hoppade in.

Nu hoppas vi på en lika bra match mot Lövestad borta på fredag. Väl mött!

(Rapporten är skriven av Daniel Nilsson, 12 april 2009)